De verwerking.

Na het plukken van de druiven en de gezellige welverdiende lunch, gaan we de druiven verwerken.
De witte druiven en de rode druiven voor de rose worden op dezelfde wijze verwerkt.
De druiven gaan de ontsteelmachine in en de ontsteelde druiven gaan direct via een slang naar de adega  waar de druiven worden geperst.
Het geperste sap gaat in roestvrijstalen tanks.

5-1

 

Voor alle soorten rode druiven geldt hetzelfde.
De druiven worden ontsteeld en de most gaat via een slang de adega in waar de most in grote tonnen hun gisting afwachten.
Hierbij worden 2 maal daags de processen nauwkeurig bijgehouden door metingen en temperaturen.

5-12

Nadat de most zijn eerste vergisting heeft gehad wordt deze geperst en naar de roestvrijstalen tanks overgepompt.

Sommigen gaan gelijk op eikenhouten vaten.

5-4

Er is veel veranderd sinds de hobby een bedrijf is geworden en sinds de anderhalve hectare, 4 HA zijn geworden.
Oogst 2014 was maar net te be-plukken met familie, vrienden en kennissen.
De oogsten van de jaren die komen, zullen steeds groter worden.

foto AmforaK