Natuurlijk JAAP
een stukje historie

Jaap herinnert zich nog de eerste keer dat hij zijn eigen wijn maakte van tweehonderd kilo druiven.
Deze was niet echt lekker. De wijn verdween in de destilleerketel en werd tot alcohol verwerkt.
Van deze alcohol maakt jaap likeur, in 20 variëteiten op basis van echt fruit.
Bij de wijngaard staan volop vruchtbomen, zoals vierhonderd sinaasappel- en mandarijn bomen,
olijf, perzik, appel, peer, kersen, abrikoos en zelfs avocadobomen.
Al de fruitbomen zijn natuurlijk prima voor de likeurproductie ‘uit de kelder van Jaap’,
zoals een sierlijk kaartje aan de ranke flessenhals meldt.
Je moet toch iets doen met al die alcohol’, lacht hij.

SONY DSC

In den beginne toen wijn maken nog een hobby was en Quinta Rosa nog geen bedrijf hadden we tal van huisgemaakte producten.
Naast de likeuren hadden we ook jams en van onze olijven lieten we heerlijke olijfolie persen. Koud geperst, eerste persing.
De jams en marmelades zijn er nog steeds en van onze 60 olijfbomen hebben we jaarlijks een flinke oogst.
Toch zijn al deze producten naar de achtergrond verdwenen want het hebben en houden van een biologische wijngaard is veel werk.
De wijngaard is inmiddels van een halve hectare uitgegroeid naar een wijngaard van 4 HA.
Onze adega waar de wijn gemaakt wordt en rijpt omvat inmiddels 220 m2.
De houten pers is ingeruild voor een RVS pers en waar eerst de kleine roestvrij stalen tanks stonden, staan nu tanks tot 1500 liter.
We proberen op Quinta Rosa niets verloren te laten gaan van wat het land ons biedt.
Er zullen dus altijd, naast de wijnen, huisgemaakte producten blijven bestaan van ”Natuurlijk” JAAP.

3-2