Terug in de tijd

In de begindagen, toen wijnmaken nog slechts een hobby was en Quinta Rosa nog geen bedrijf was, hadden we een overvloed aan huisgemaakte producten. Naast likeuren produceerden we jams en persten we heerlijke olijfolie uit onze eigen olijven, koud geperst en van de eerste persing. Desondanks zijn al deze producten naar de achtergrond verschoven, want het runnen van een biologische wijngaard vergt veel werk. Onze 60 olijfbomen zorgen nog steeds jaarlijks voor een rijke oogst. De wijngaard is inmiddels gegroeid van een halve hectare naar een indrukwekkende 3 hectare. Onze adega, waar de wijn wordt geproduceerd en gerijpt, beslaat nu 220 vierkante meter. De houten pers heeft plaatsgemaakt voor een RVS pers, en waar ooit kleine roestvrijstalen tanks stonden, staan nu tanks met een capaciteit tot wel 1500 liter.

Op Quinta Rosa proberen we niets verloren te laten gaan van wat het land ons te bieden heeft. Daarom zullen er altijd, naast onze wijnen, huisgemaakte producten blijven bestaan onder “Natuurlijk JAAP.”

3-2